ShowMyLife

Årsresume 2014

Årsresumé 2012-2013-2014 Permalink0
Dags att sätta igång med min årsresume, detta blir som förra året - nämligen månad för månad, så here we go! 
 
Januari 
Började året med jobb och sätta igång G lugnt, jag åkte och kollade på Mydog men ställde aldrig, kände att Lova inte var redo för inomhusutställning. 
Bella opererades för urinsten och tog bort typ 10 tänder, vi trodde inte hon hade några tänder kvar men det visade sig att hundar har typ 42 tänder som fullvuxna, coolt. 
Gandi fick gå hoppning för första gången på många veckor, Josefina var snäll och bjöd in oss till ridhuset. Vi jobbade mest markarbetsövningar och det gick strålande med en överladdad G :) 
Jag började träna mer seriöst med Lova och agilityträningar, vilket gick kanon! Hon bara älskar agilityn och varför har jag inte tagit tag i det nu i höst? Skärpning! 
Jag dammade av partyskorna och gick till hotellet en bra kväll :) 
 
Februari 
Hade släktträff där vi fick prova på olika brandövningar och gå på rundvisning på en brandstation, as coolt. 
Jobbade en del i skidshopen - mitt andra jobb.. ;) 
Vi åkte iväg på årets första hoppträning för Henrik, G var väldigt pigg men jag var nöjd för att vara årets första hoppträning :) 
Vi i krangänget var ute en fredag och bowlade och käkade god mat, toppentack!
Vi hade kickoff i ridhuset och jag och G var med, G var super duktig och inte alls så pigg som han brukade, fick en grymt härlig känsla i kroppen! 
Jag, Emma, Robin och Erik var på bio, vi såg 12 years a slave - vilken hemsk film egentligen, verkligen en tankeställare. 
Jag jobbade dagtid i Timmele en vecka pga flytt. Vet inte alls om det är bättre eller sämre att jobba dagtid.. :) 
Vi åkte på årets andra hoppträning, det gick kalasbra den också :) 
Vi åkte på årets första hopptävling i Falköping, vi kom fyra i första klassen och 9 i andra, superbra! 
Pappa fyllde 55år och vi firade honom på Carlssons skafferi. 
Vi firade också min morbror som fyllde 40år med lite mer fest, kul! 
Jag fick dessutom fastanställning på jobbet, wow! Jag firade med smörgåstårta och en resa till Stockholm! :D 
 
Mars
Började som sagt månaden i Stockholm, där bjöds det på avicii och fint hotell, älskar hotellfrukostar - hade kunnnat bo på hotell lite oftare för det ;) En mycket trevlig helg! 
Samma helg tillbringade jag också i Göteborg och kollade på Göteborgs Horse Show, tradition! Som vanligt särklass duktiga ryttare och det är långt mellan varje år, lite för långt.. 
Jag jobbade också en del på helgerna, vi hade en stor flytt att ta hand om och det tog tid.. Men det är kul att dra in lite extra cash sådär bra :) 
Bella blev attackerad av en annan hund, det var bland det värsta jag varit med om, kan fortfarande höra hennes skrik och se hennes chock efteråt, fy farao! 
Jag och Gandi var återigen i Falköping och tävlade, kanonfina G :) 
Gandi fick transportproblem, något jag absolut inte värdesätter och hoppas inte det återkommer, då vet jag inte vart jag ska ta vägen.. 
Vi avslutade månaden med en dressyrtävling och rekord tror jag... Han var i allafall fin och mycket jobb kvar tills han blir perfect!
 
April 
Jag började månaden med att bjuda hem mina vänner på middag, vi hade mycket att fira - tex min födelsedag. Det var mycket trevligt och tack alla igen!
Min farmor fyllde hela 90år, herregud! Snart är gumman 91 bast, hon är fortfarande coolast i mina ögon! 
Jag fyllde 21, inget märkvärdigt alls så knappt värt att fira - ehm joho! Födelsedagar är det bästa jag vet! :) 
Åkte till Essunga och tävlade, ingen placering i första klassen och sen fick jag smaka grus.... 
 
 Maj
Jag kom in i ett riktigt depp i början av månaden, hatar riktigt sånt men om man inte deppar ihop kommer man aldrig heller starkare ur det, så på det sättet var det skönt.
Det var fest med jobbet på Bryggan, riktigt trevligt! Vilket gäng jag jobbar med, love it!
Jag var ledig i två dagar, vilket var otroligt skönt. Man behöver faktiskt unna sig det ibland, eller ganska ofta faktiskt ;)
Bloggen hamnade efter i all uppdatering, fy mig! Det ska inte hända igen ;)
 
Juni
Jag blev ägare till en ny hästtransport, whii! Jag är fortfarande väldigt nöjd med svarta faran och den går såå bra!
Jag tog hundarna och åkte till Vänersborg för hundutställning, Lova fick exc men inget mer, sen vände jag bara hemma och åkte mot Varberg, lite knasigt men alldeles för bra =)
Jag tävlade i Grästorp som avslutning på Gotacupen, första klassen gick bra och andra mindre bra, jag behövde hitta tillbaka till rätta känslan. Efter den tävlingen lämnade Gandi sitt stall och åkte på bete i flera veckor med nya kompisar, som han trivdes!
Midsommar firades nere i Varberg, det var okej men kanske inte den roligaste midsommarafton jag har haft, men man måste ha några mindre lyckade också ;)
Jag ställde Lova i Borås i regn i två dagar, det gick mindre bra med vg i två dagar - skit helg!
Jag började äntligen min semester som var lite annorlunda, hade två veckor - jobbade tre och sen hade jag två veckor igen :)
 
Juli
Min semester började lugnt och skönt, hur bra som helst! Red långa turer och bara var med doggsen, perfekt!
Ett gäng åkte till Falsterbo och tillbringade några dagar där nere, bra väder, bra hästar och bra umgänge - perfekt! Att dock husvagnen var lite liten och det var kaos lite hur som spelade inte så stor roll även om det är lite jobbigt med mitt kontrollbehov..
Vi ställde Lova i två dagar i Tvååker i bra värme, Lova fick exc båda dagarna och var superduktig. Gandi hade sommarvila så jag kunde göra lite annat ;)
Jag började jobba efter två veckors semester, det sög - men man hade ju två veckor att se fram emot sen också.
Hade tacokväll med Elin, 5/5 stjärnor på det!
Jag satte igång G igen i dundervärme, fy tusan!
 
Augusti
Jag jobbade sista dagen innan semestern och att det var start på helgen Uport gjorde saken mycket bättre! Uport var svinskoj som vanligt, kanske lite föör mycket personer för min smak, speciellt när det ösregnade på lördagen..
Första träningen för hösten började, G levererade som vanligt ett kanonpass! Mitt transportproblem blev dessutom löst, G åker numera *pepparpeppar* själv :)
Gandi var också på en pay and jump och hoppade lite :)
Vi hade en stor tävlingshelg på klubben, det gick riktigt bra men något jag aldrig gör om, herregud..
Lova och Bella var på besök i Jönköping på smådjurskliniken - Lova gjorde tandresning och Bella opererade bort en knöl, duktiga tjejer vill nog inte vara där så ofta längre ;)
Vi provade på terrängtävling, gick upp mitt i natten men vi kom bara halvvägs typ - genomförde dressyren och hoppningen men sen när terrängen kom ÖSTE det ner så vi valde att strunta i det, men jag hoppas på bättre lycka nästa gång :)
Gandi flyttade till sitt nya stall, där han trivs som fisken i vattnet! Finaste lilla pålle!
Lova ställdes i Backamo och hon blev andra bästa tik, finaste lilla tjej!
 
September
Jag startade månaden med att tävla i Gäsene, båda klasserna gick sådär och jag hade inte riktigt känslan där som jag kanske borde, men det var första gången jag inte hade någon stor skräck för 100cm och det var skönt. Jag hade också en långdragen influensa som varade hur länge som helst..
Jag fick hem min nya sadel som jag fortfarande är superduper nöjd med, helt otroligt att man kan älska materiel lycka så mycket!
Gandi fick behandling av en som håller på med fysoterapi, han älskade det och han lyfte sååå bra på sitt bakben som han ett tag inte velat lyfta på.
 
Oktober
Började månaden med att åka till Josefina och träna, man måste bli inspirerad av andra ibland för att orka hålla igång, fina G var superfin!
Red också ut med Josefina en annan dag på fina Hagge :)
Jag köpte en ny hjälm, det blev en samshield hjälm och jag är fortfarande otroligt nöjd :)
Vi åkte till Essunga och tävlade, finaste Gandi - vi hittade tillbaka till känslan och jag blev placerad för första gången i 100cm, det var otroligt - vilken känsla!
Tävlade KM helg i både dressyr och hoppning, i dressyren kom jag 4a och det var mer än godkänt och i hoppningen blev jag snörpligt 2a men jag är supernöjd för finaste G hoppade fantastiskt!
 
November
Började månaden med att gå spökpromenad i Gäsene ihop med Josefina och hennes syster Amanda, herregud vad läskigt!!
Lova fyllde hela 3år! Lilla tjejen börjar bli såå stor nu!
Jag åkte med Josefina och hjälpte henne när hon tävlade i Alingsås, så fina rundor hon gjorde och så fina hästar hon har!
Jag själv åkte till Borås och tävlade, finaste G levererade som vanligt och vi har hittat en superkänsla numera! :)
Vi avslutade tävlingsåret med att starta i Falköping, vi hoppade en felfri runda men tyvärr inte sista klassen men känslan var så bra och vi älskade det med ett lugn. Dessutom kunde jag lasta in honom helt själv när vi skulle hem, fantastiska Gandi!
Åkte till Josefina igen och red lilla Hagge, han hade rodeo med mig på ryggen, busiga lilla häst!
Jag åkte även med Josefina och bakade lussekatter hos Carro i Trädet, det var hur roligt som helst och tackar återigen för sällskapet!
Jag sålde också min bil också, galet nöjd att jag gjorde det och är också glad för den bilen jag köpte! :)
 
December
Jag köpte en ny bil, en mini Cooper - så nöjd!
Jag var på julbord i Göteborg med jobbet, det var otroligt roligt och jag landade nog hemma vid tre - halv fyra, galet sent!
Gandi fick vintervila, så himla skönt för både honom och mig :)
Jag firade Elin på jobbet som fyllde 24, herregud vilken fest! Även här landade jag i sängen vid tretiden och jag tackar igen hur bra festen var, svinkul var ordet =)
Vi var på galenskaparna och kollade på deras 30års jubileum, det var otroligt roligt!
Jag gick på julledighet, så himla skönt och jag njuter varje dag!!
Fast jag började julledigheten med magsjuka vilket inte var alls kul, men nu är jag piggare och det tackar jag för!
Jag firade såklart julafton, mysigt även om julen bara kan vara stressig..
Vi gick ut på juldagen, det var otroligt roligt även om det inte var den roligaste kvällen jag haft, jag blev väldigt nöjd där jag fick sova i alla fall ;)
Jag har också satt igång Gandi, vilket är roligt och nu hoppas jag på en bra start för 2015.
 
Egentligen är jag väldigt nöjd med 2014, speciellt för både Gandi och Lova. Fast detta har varit mitt veligaste år ever tror jag och vet fortfarande inte något svar på mina alla tankar, hur jag ska göra, vad jag ska göra och hur jag ska ta mig dit, kanske kan vara en bit på vägen men känner mig ändå så långt borta. Har massor planer som jag gärna vill förverkliga men samtidigt, jag är 21 - snart 22år gammal så har hela livet framför mig. Tack 2014, nu gör vi 2015 ännu bättre! ;)
Till top